Header afbeelding van de nieuwe site van daktent.nl
Overzicht

case Daktent.nl

((re)branding) ervaar de vrijheid

Daktent.nl heeft een ervaren en enthousiast team dat gespecialiseerd is in daktenten en toebehoren. Het Experience Center in Baarn is de perfecte plek om je te laten inspireren door de vele mogelijkheden die daktenten bieden. Bij Daktent.nl kun je terecht voor alle bekende merken en modellen daktenten, en het team staat klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste daktent voor jouw voertuig. Met een daktent van Daktent.nl ben je vrij om te gaan en staan waar jij wilt.

Studio van der Velde zag de kans om een krachtige sfeer te creëren die aansluit bij het gewenste imago en de identiteit van het bedrijf. Door de juiste sfeer te ontwikkelen, kan het bedrijf zijn doelen en ambities bereiken en een sterk merk neerzetten. Zo sluit het imago aan op de identiteit van daktent.nl

Kleur uit de natuur en product, wel zo logisch

Bij Daktent.nl is er gekozen voor een nieuwe kleurstyling die niet zomaar willekeurig is samengesteld, maar die is ontwikkeld aan de hand van de natuur en de productcategorie. Dit zorgt voor een logische en herkenbare identiteit voor de consument. De kleuren zijn zorgvuldig geselecteerd om de juiste uitstraling te creëren, met veelvuldig gebruik van de kleur groen in fotografie. De kleur groen is hierdoor bewust niet opgenomen in de huisstijl van Daktent.nl.

Kleuren voor de huisstijl uit natuur en product

Primary kleuren

Het definiëren van het kleurenpalet zorgt ervoor dat alle uitingen van Daktent.nl de juiste sfeerbeleving uitstralen. De primary, secondary en signal kleuren zorgen ervoor dat alle communicatie-uitingen van Daktent.nl herkenbaar en consistent zijn en de identiteit van het bedrijf weergeven. Door het kleurenpalet te gebruiken, kan het bedrijf een krachtige en consistente identiteit neerzetten.

Support kleuren

De support kleuren worden gebruikt om accenten te leggen en de primaire kleuren te ondersteunen waar nodig. Dit zorgt voor een goede basis en een toegankelijk platform. De support kleuren zijn een belangrijk onderdeel van het kleurenpalet en helpen om de identiteit van Daktent.nl te versterken en consistent te houden. Ze zorgen voor een visuele afwisseling en geven de primaire kleuren extra kracht en impact.

Logo (rebranding)

Na een grondige analyse van het bestaande logo is er gekozen om het logo te vernieuwen en te ontwikkelen. Het nieuwe logo is ontwikkeld met oog voor technische details zoals leesbaarheid, schaalbaarheid en plaatsing/compositie. Het resultaat is een vriendelijker en krachtiger logo met een sterk lettertype en subtiele afrondingen. Het beeldmerk heeft een verbeterde lijndikte contrast en oogt vriendelijker door de toegepaste afrondingen. Dit geeft het logo een moderne en professionele uitstraling.

Presentatie en technische uitwerking van het logo van daktent.nl

 

Persoonlijke Keurmerk

Het keurmerk van Daktent.nl is ontwikkeld om het merk meer servicegericht en persoonlijk te maken. Een keurmerk kan zijn eigen leven gaan leiden en organische veranderingen ondergaan, waardoor het zijn plek gaat vinden in de diverse uitingen en met de tijd zal groeien. Het keurmerk geeft aan dat Daktent.nl zich engageert om de beste service en kwaliteit te bieden aan haar klanten, en geeft het merk een extra dimensie van vertrouwen en professionaliteit.

Daktent.nl kwaliteitstempels

Portaal waar je veel kan

Een belangrijk aspect van een website is een duidelijke structuur en logische hiërarchie van pagina’s en inhoud. Als er geen structureel plan is, kan de structuur van een site verloren gaan met de tijd. Dit was ook het geval met de bestaande site van Daktent.nl. Om dit op te lossen, is er eerst gekeken naar de doelgroepen van het bedrijf en zijn er 3 doelgroep ingangen gedefinieerd. Op basis hiervan is een routekaart ontwikkeld met een logische hiërarchie van pagina’s en inhoud. De 3 doelgroep ingangen worden bediend door de 3 themakaarten op de homepage, zodat bezoekers snel en gemakkelijk bij de juiste informatie kunnen komen.

Toepassing van hiërarchie op een website

Sfeerbeleving

De nieuwe website van Daktent.nl is gericht op het creëren van een krachtige sfeerbeleving. De geretoucheerde beelden zijn niet alleen gericht op het product zelf, maar ook op het avontuur en de vrijheid die het product biedt. De site is zowel logisch als dynamisch opgezet, met een hoge “funfactor” om de branding succesvol te maken. De afbeeldingen laten zien hoe het product bijdraagt aan het avontuurlijke en vrije levensstijl van de gebruikers. De site nodigt bezoekers uit om de daktenten en toebehoren te ontdekken en zich te laten inspireren door de vele mogelijkheden die ze bieden.

Voorvertoning van de nieuwe daktent.nl website

Toptaken visuele navigatie, wel zo logisch

Onder de 3 themakaarten op de homepage van Daktent.nl staan de toptaken, dat zijn de taken die een bezoeker het meest uitvoert op de site. Deze toptaken zijn ontwikkeld als visuele elementen om de bezoeker te helpen sneller zijn doel te vinden op de site. De toptaken worden hergebruikt op andere pagina’s in het sidemenu, zodat de bezoeker deze snel en gemakkelijk kan vinden. Er zijn in totaal 9 toptaken, met een weergave van 3 per pagina, afhankelijk van de inhoud van de pagina. Studio van der Velde richt zich op overzichtelijke en logische navigatie, en gaat verder dan alleen tekstuele knoppen door gepersonaliseerde visuele toptaken en themakaarten te creëren. Dit zorgt voor een logische navigatie-ervaring voor de bezoeker.

visuele toptaken voor navigatie bevordering

CTA

Op pagina’s die niet actiegericht zijn, zoals informatiepagina’s, staat een contactblok om extra toegankelijk te zijn voor de bezoeker. Dit blok is gericht op de contactmethode e-mail en WhatsApp, zodat de bezoeker snel en gemakkelijk contact kan opnemen met Daktent.nl. Dit contactblok staat op een prominente plek op de pagina, zodat het goed zichtbaar is voor de bezoeker en hij snel en gemakkelijk hulp kan krijgen als hij dat nodig heeft. Dit draagt bij aan een positieve gebruikerservaring en zorgt ervoor dat de bezoeker niet afgeleid wordt van de inhoud van de pagina.

CTA vlak voor toegankelijkheid bezoeker

Icons herkenbaar en uniek

Alle icons en visuals die op de website van Daktent.nl worden gebruikt, zijn uniek en speciaal voor het bedrijf gemaakt. Dit zorgt voor een consistente en herkenbare identiteit, en onderscheidt het bedrijf van andere aanbieders van daktenten en toebehoren. De custom-gemaakte icons en visuals zijn afgestemd op de sfeerbeleving en het merkimago van Daktent.nl, en dragen bij aan een professionele en aantrekkelijke website.

Alle custom iconen voor daktent.nl

Functionaliteit

De nieuwe website van Daktent.nl is voorzien van diverse nieuwe functionaliteiten om het gebruik van de site gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Zo kun je bijvoorbeeld met een eenvoudige tool direct zien welke daktenten geschikt zijn voor jouw eigen auto. Dit maakt het makkelijker om de juiste daktent te vinden en te kiezen, en biedt de bezoeker de mogelijkheid om de verschillende opties te vergelijken en te zien hoe ze op zijn auto zullen passen. Dit soort functionaliteiten verbeteren de gebruikerservaring en onderscheiden Daktent.nl van andere aanbieders van daktenten en toebehoren.

De daktent check functionaliteit op daktent.nl

Visueel sterk

De eigenwijze en krachtige visuele identiteit van Daktent.nl geeft bezoekers naast een modern gevoel ook het gevoel van vrijheid. De rust en compositie van alle elementen op de site dragen hier aan bij. Bovendien is er geadviseerd welke onderdelen benadrukt moeten worden in de uitingen om de potentie en kwaliteit van de organisatie en het product op de juiste manier over te brengen op nieuwe potentiële klanten. Dit zorgt voor een duidelijke en krachtige merkidentiteit die aansluit bij de doelgroepen van Daktent.nl en hun wensen en behoeften.

Daktent.nl design aanhanger

 

Verzameling van huisstijldragers van daktent.nl