Header afbeelding van de Sheepie rooftents showcase, waarin een overzicht wordt gegeven van de producten en de website van Sheepie rooftents.
Overzicht

Case Sheepie®

(re)branding explore like never before

Het bijzondere verhaal van Sheepie® begon in het afgelegen West-Australië, diep verscholen in de Australische Outback, terug in 1999. Hier, in een ruige omgeving met extreme temperaturen, ontstond de visie van de oprichters van Sheepie®. Ze kampeerden onder barre omstandigheden en beseften al snel dat de bestaande kampeeruitrusting niet aan hun eisen voldeed. Geïnspireerd door de ongetemde natuur om hen heen, besloten ze een alternatieve manier van kamperen te ontwikkelen. Het resultaat? Sheepie®, een daktentmerk dat nu wereldwijd synoniem staat voor kwaliteit, innovatie en avontuur.

Terugkijkend op deze reis van Sheepie®, heeft Studio van der Velde het merk Sheepie® nieuw leven ingeblazen. We hebben gewerkt aan de doorontwikkeling van het logo, productlogo’s, een uitgebreide styleguide, fotografie richtlijnen, de ontwikkeling van de nieuwe website, meertalige producthandleidingen, verpakkingsontwerp, social media en nog veel meer.

Dankzij deze herpositionering is Sheepie® klaar voor de toekomst vol avonturen!

Logo Rebranding

De rebranding begon met een grondige analyse van het bestaande logo. We hebben ontdekt dat het een solide basis bood voor verdere ontwikkeling. Door het consistent toepassen van gepersonaliseerde stijlelementen heeft studio van der Velde een samenhangend en herkenbaar logo gecreëerd. Elke letter van het woordmerk is verfijnd met strakke kerning en een consistent grid, waardoor het logo schaalbaar en krachtig is. Daarnaast hebben we het kleurenpalet vereenvoudigd naar één of twee kleuren, wat de veelzijdigheid van het logo vergroot. Het grootste voordeel van deze doorontwikkeling, is dat de bestaande productlijn niet opzichtig veel verschilt van de nieuwe stijl en de opgebouwde herkenbaarheid van het merk blijft bestaan.

Het nieuwe logo van Sheepie 2023 op signing

Styleguide

Na het logo hebben we een uitgebreide styleguide ontwikkeld, die niet alleen het kleurenpalet omvat, maar ook de kernwaarden, toepassing van logo’s, technische specificaties en de voorgeschreven typografie voor Sheepie®.

De styleguide van Sheepie met het nieuwe logo van 2023

Fotografie Styleguide

Onze fotografie styleguide richt zich op drie kernprincipes: storytelling, kleurgebruik en stijl. Deze principes zijn verder uitgewerkt voor product-, actie- en lifestylefotografie. We hebben ook de compositie benadrukt, waarbij ‘de regel van derden’ is toegepast op actie- en lifestylefotografie. Tot slot hebben we een checklist toegevoegd voor fotografen om ervoor te zorgen dat alle foto’s voldoen aan onze eisen, wat resulteert in een consistente en herkenbare stijl.

De fotografie styleguide van Sheepie met alle kenmerken voor fotografie

Productlogo’s

Voor de verschillende Sheepie®-producten, waaronder Yuna, Bookara en Jimba Jimba, hebben we productlogo’s ontworpen. Deze logo’s zijn geoptimaliseerd voor verschillende toepassingen, zoals gebruik op tenten, verpakkingen en de website. Bovendien hebben we de verpakkingsontwerpen voor deze producten verbeterd.

De nieuwe 2023 Sheepie Yuna tent en de 3 productlogos voor sheepie

Product handleidingen

Studio van der Velde creëert handleidingen voor diverse Sheepie®-producten, zoals de Yuna, Bookara en Jimba Jimba. Onze handleidingen zijn ontworpen met het oog op gebruiksvriendelijkheid en dienen meerdere doeleinden. Ze bieden gedetailleerde informatie over de tent, instructies voor het opzetten en inklappen ervan, en een schat aan handige tips.

Visual van de nieuwe Sheepie handleidingen

Promotiemedia – Vrachtwagen

Met zijn opvallende ontwerp en oogverblindende esthetiek is de Sheepie vrachtwagen een echte blikvanger op de weg. Maar het meest opvallende kenmerk van het ontwerp is de Sheepie daktent zelf, trots geplaatst boven op de ontwikkelde auto’s. Met zijn duurzame materialen en gestroomlijnde vorm straalt de daktent avontuur en comfort uit. Het nodigt uit tot overnachtingen onder de sterren, omringd door de geluiden van de wildernis.

Promotionele vrachtwagen voor het merk Sheepie, met een prachtige visual design op de zijkant voor veel product impact

Website

De nieuwe Sheepie®-website is ontworpen met een ‘clean’ en overzichtelijk concept. De site straalt rust en ruimte uit, waardoor de productfotografie optimaal tot zijn recht komt. De website is logisch en sterk opgebouwd met behulp van een technisch wireframe.

Op de homepage vind je een indrukwekkende headerfoto met een pakkende titel. We beginnen met een warme kennismaking met Sheepie®, waarbij we de nadruk leggen op drie belangrijke producteigenschappen: het uiterlijk, de kwaliteit en waarom je voor Sheepie® zou moeten kiezen.

De website omvat ook overzichtspagina’s voor de verschillende tenten en accessoires, evenals een interactieve kaart met Sheepie®-dealers, een media-sectie met inspirerende afbeeldingen, een FAQ-pagina voor veelgestelde vragen en een support pagina voor de retaillers.

Met deze herpositionering van Sheepie® en onze voortdurende samenwerking, nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan dit avontuur en het verhaal van Sheepie® met ons te volgen. Samen blijven we de wereld verkennen zoals nooit tevoren. Ben je geïnteresseerd in rebranding of wil je meer weten over de mogelijkheden? Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen.

Afbeelding met Sheepie Yuna, het nieuwe Sheepie logo met slogan en nieuwe website van Sheepie